Gå till innehåll
Sätra IF
Sätra IF

Snömeter, miljonen och en bättre snösäsong 23/24

I våras tog vi ett krafttag för att att kunna snösäkra kommande säsong, läs mer om hur det har gått

I Sala har vi en av få konstsnöanläggningar i Västmanland för längdskidåkning, 15-20 minuter från Sala centrum i Sätrabrunn. Konstsnöanläggningen som drivs av Sätra IF har funnits sen 2014, elbelyst och med möjlighet att göra en slinga på upp till 2,6km blandad åkning med klassiska spår och skejtbädd.Vi har i dagsläget ca 2,2km preperarerat.

Konstsnö kräver snökanon, el, vatten, kyla och ideella krafter. I våras inledde vi därför kampanjen Köp en snömeter för att på så vis kunna säkerställa finansieringen av el vid konssnöproduktionen. Tack vare flera företag och privatpersoner har vi den 7 december samlat in 1041 meter. Vi vill passa på att tacka de företag som gjort snösäkringen möjlig genom att ha köpt snömeter under året: Johans Plåt & Entreprenad AB, K3 Elprojektering AB, Salbo.ai, RSE Mekaniska AB, Team Westholm, Ackrediterad Miljöprovning i Västerås AB, Runes Sport Sportringen, Enarssons bil & plåt, Hagmans Åkeri i Salbohed AB, Lars Aldén enskild firma, Sven-Åke Hellström enskild firma, Sala-Heby Energi AB, Sätra Brunn Kurort. Vi hoppas att fler vill göra som er, se mer info nedan i vår snömeterbrochyr.

Föreningens styrelse tog sig också en titt på vår maskinpark och insåg att vi behöver effektivisera, då vår äldsta snökanon var från 1994. Vi har under sommarhalvåret sökt olika bidrag för att kunna göra just detta. Och i september i år fick vi ett glädjande besked då Sala Sparbank beviljade oss en del av Miljonen. Tack vare deras bidrag på 200 000kr har vi nu möjligheten att byta ut vår äldsta och minst effektiva snökanon. Se bild från utdelningen nedan. I december månad fick vi också det glädjande beskedet att även Idrottslyftet kommer att stötta vårt projekt med att effektivisera vår snötillverkning och snösäkra framåt genom att bevilja bidrag till ytterligare en kanon. Vilket glädjer oss mycket och kommer göra mycket nytta även kommande vintrar.

Nu väntar vi bara på kylan som tillsammans med våra insatser under året ska ge oss möjligheter att skapa en riktig kanonsäsong hos oss på Sätra Skidstadion. Vi hoppas att ni alla vill komma och besöka oss i vinter. Genom att besöka vår anläggning och betala spåravgift så stöttar du också vårt arbete och ger oss möjligheter att fortsätta driva och utveckla Salas egna konstsnöanläggning.

Följ oss på vår facebooksida för aktuell information angående spårstatus, träningar m.m. www.facebook.com/satraif

Glada representanter från Sätra IF har mottagit bidragscheck på 200000kr från Sala Sparbanks miljonen

Publicerad: 2023-11-05

Senast uppdaterad: 2023-12-29

Författare: Marina Wallén

Senast ändrad av: Marina Wallén